NOAH – Friends of the Earth Denmark
NOAH er det danske medlem af verdens største internationale netværk af miljøorganisationer, Friends of the Earth. Vi mener, at grænserne for Jordens bæreevne allerede er væsentligt overskredet. Vores del af verden har historisk set brugt flest ressourcer og bærer hovedansvaret for miljøødelæggelserne og den globale opvarmning.
Landbruget skal sørge for sund, bæredygtig mad til alle, samtidig med at plante- og dyreliv, vandkvalitet, jordfrugtbarhed og arbejdsvilkår forbedres. Ressourcer skal anerkendes som endelige og behandles derefter. Derfor er det nødvendigt at gøre op med det økonomiske system, som det er i dag. Det bygger nemlig på uendelig vækst på en planet med endelige ressourcer. Denne vækst fremmer koncentration af ejerskab. Vi ønsker, at beslutninger om forvaltningen af vores Jord skal tages demokratisk.
En bæredygtig omstilling af lokale og globale produktions- og forbrugsmønstre er nødvendig, hvis alle nutidige og fremtidige generationer skal have lige adgang til Jordens ressourcer – uden at miljøet overbelastes. Det kalder vi miljøretfærdighed.
Frie Bønder – Levende Land
Frie Bønder – Levende Land (FBLL) er foreningen for de mindre og naturvenlige landbrug. Vores vision er et landbrug med større mangfoldighed og højere kvalitet i de fødevarer, som produceres.
Vi er det danske medlem af det globale netværk, La Via Campesina, og støtter således småbønders sag, også uden for Danmark.
FBLL blev dannet i 2003 af de små landmænd – husmændene, som ikke ville slutte sig til de store landmænd i den organisation, som nu hedder Landbrug & Fødevarer. FBLL er et alternativ til det industrielle landbrug og går således ind for selveje af små landbrug, som drives så økologisk som muligt, og som baseres på ordentligt landbrugshåndværk.
Vores mål:
- Alle, som ønsker det, skal have mulighed for at kunne leve af at drive landbrug.
- Små og mellemstore landbrug drevet med godt håndværk og en sund økonomi skal udgøre grundstammen i dansk landbrugsproduktion og afløse de store industrilandbrug.
- Alsidighed, klimavenlighed, bæredygtighed og økologi skal fremmes ved tilpasning af tilskud, afgifter og kontrol.
- Livsbetingelserne for beboere i landdistrikterne skal forbedres, og husdyr, planter, jord og økosystemer skal behandles med omsorg og respekt.
- Landskaber og biodiversitet skal genskabes med levende hegn, træer og ekstensive driftsformer. Der skal arbejdes med og ikke mod naturen, uden brug af GMO-afgrøder og sundhedsskadelig kemi.
- Landbruget skal bidrage til at standse klimaforandringerne.
- Der skal være rimelige vilkår, fair konkurrence og ligestilling i landbruget over hele. verden.
ECASARD
The Ecumenical Association for Sustainable Agriculture and Rural Development (ECASARD) arbejder for bæredygtigt landbrug og udvikling på landet. ECASARD er det ghanesiske medlem af La Via Campesina og blev etableret i 1991 af Christian Councial of Ghana og Catholic Episcopal COnference. Det er et decentraliseret netværk, der arbejder med kaapacitetsopbygning og fortalervirksomhed i samarbejde med andre aktører. ECASARD’s ultimative mål er at øge madproduktionen og reducere fattigdom på landet, promovere teknologier, der er økonomisk holdbare, socialt retfærdige, kulturelt acceptable og miljømæssigt forsvarlige. De projekter, ECASARD har afsluttet samt dem der stadig er i gang inkluderer: undervisning i økologisk landbrug, andre uddannelses- og oplysningsaktiviteter, promovering af landbrugsinnovationer, bæredygtig forvaltning af naturressourcer, promovering af alternativ næring, fortalervirksomhed såsom at skabe links mellem jordbrugere og Ghanas program for skolemad.
Hjemmesidens tekstindhold er udarbejdet af Emmeline Werner og Natalia Lehrmann med indspark fra Emil Weis, Louise Lumholt, Ingvild Haukeland og Jonas Linde. Tak til Anne Rehder, Bente Hessellund, Gladys Adusah og Ole Færgeman og Werner Hedegaard for indsigtsfulde kommentarer og ændringsforslag.
Hjemmesidens kunstværker er udarbejdet af Emmeline Werner i samarbejde med Annika Nilsson.
Hjemmesidens podcast er produceret af Helle Ansholm og Chloé Trieu for/fra produktionsfællesskabet LYDPOL.
Hjemmeside er lavet af Monsun.




Denne hjemmeside har modtaget støtte fra den Europæiske Union via FRAME, VOICE, REPORT! Midlerne er forvaltet af CISU. CISU er en sammenslutning af mere end 270 folkelige, danske organisationer, der alle er engagerede i udviklingsarbejde.



Denne hjemmeside er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af denne hjemmeside er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning